Radosny odpoczynek blisko przyrody, spontaniczne zabawy z rówieśnikami, soczysta zieleń traw, słoneczna pogoda i lekki ciepły wiatr – tak właśnie wyobrażamy sobie półkolonie w Krzycku Wielkim.

27-31 lipca 2020 „Co w trawie piszczy?”

169358_laka_dmuchawce_motyle (1)

Łąka będąca ciekawym środowiskiem naturalnym dla szerokiej gamy małych stworzeń będzie głównym motywem półkolonii. Razem udamy się w niezwykłą podróż do świata przyrody i wsłuchamy się, co w trawie piszczy oraz poznamy jej licznych mieszkańców. Dowiemy się dlaczego biedronki są przyjazne dla środowiska oraz dlaczego świerszcze śpiewają. Wspólnie wybierzemy się na piknik i damy się ponieść beztroskiej zabawie na świeżym powietrzu. Przyjrzymy się otaczającej nas naturze, tak by bogactwo roślin i zwierząt stało się inspiracją do pracy podczas warsztatów manualnych i artystycznych.

Zapraszamy dzieci w wieku 6-10lat w niezwykłe wakacje do folwarku, gdzie z dala od zgiełku miasta i samochodów, wśród unoszących się zapachów żywicy, kwiatów i drzew oraz śpiewem ptaków w tle wsłuchamy się w szum liści i melodyjne cykanie świerszczy.

ZAPEWNIAMY:
 Malownicze miejsce – teren agroturystyki w XIX-wiecznym folwarku Mila.
 Interesujące zajęcia – autorski program zbudowany na kanwie wiodącego tematu przewodniego, uwzględnia edukację ekologiczną, zaciekawienie przyrodą, umiejętności rękodzielnicze, a przede wszystkim jest dużą dawką zabawy w gronie rówieśników na świeżym powietrzu.
 Indywidualne podejście (możliwość uczestniczenia w odmiennych zabawach/aktywnościach w tym samym czasie, zależenie od upodobań dzieci).
 Ciepłą i serdeczną atmosferę, w poczuciu akceptacji i wzajemnego szacunku.
 Wykwalifikowaną kadrę pedagogiczną (interdyscyplinarny zespół pasjonatów edukacji).
 Domowe posiłki: drugie śniadanie i obiad z deserem. Napoje dostępne cały czas. Dzieci będą miały okazję brać udział w przygotowaniach ciasta drożdżowego, szarlotki jak i pieczeniu gofrów oraz innych deserów, które będą serwowane każdego dnia (z wyjątkową możliwością skosztowania go na łonie natury).
 Opiekę w godzinach 8.00-16.00 (w godz. 8:00-9.00 przywozimy dzieci, a od 15:00-16:00 odbieramy. Część właściwa półkolonii jest w godz. 9-15. Gdy nie ma konieczności wczesnego wstawania, wystarczy, że dzieci dotrą na 9.00)
 Ubezpieczenie.
 Dyplom ukończenia półkolonii.

💰Koszt: 550 zł przy zapisie do 10 czerwca – po 10.06.2020 koszt: 590 zł
Zaliczka 200 zł (jest ostatecznym potwierdzeniem zapisu, płatna do 10 czerwca, by skorzystać z ceny promocyjnej) Pozostała część kwoty płatna do 10.07.2020.

Całkowity dochód z półkolonii zostanie przeznaczony na działalność społeczną Fundacji.

📝 ZAPISY
Zapisu dokonuje się poprzez mailowe zgłoszenie uczestników na adres polkolonie.arena@gmail.com Należy podać pełne imię i nazwisko dziecka oraz datę urodzenia oraz kontaktowy numer telefonu. W odpowiedzi podamy konto do przelewu i prześlemy dokumenty do wypisania zgodnie z przepisami Kuratorium Oświaty.

Więcej informacji: 661275065

Zapraszamy serdecznie!